Långsiktiga och anpassade insatser för barn

Vi på Rockad tror på långsiktigt arbete när det gäller att hjälpa och förändra utsatthet. Inte minst när det gäller barn som är vår världs framtid. Om barnen får en dålig start i livet så kommer detta med största sannolikhet spegla hur dessa individer blir som vuxna och därmed skapa ett ohållbart samhälle. Därför stödjer vi SOS Barnbyar, och deras arbete med att hjälpa barn och familjer genom långsiktiga och individanpassade insatser.

Cancerforskning räddar liv

Alla kan drabbas av cancer. Det är en folksjukdom som vi vet relativt lite om och som oroar många människor. En av tre får en cancerdiagnos någon gång i livet. Därför skänker vi ett bidrag till Cancerfondens arbete med att besegra cancern och rädda liv. För att nå dit arbetar Cancerfonden med att sprida kunskap, väcka opinion och samla in pengar till forskning. Det fi nns en fantastisk vilja och ett otroligt engagemang. Dagens forskning är morgondagens cancervård.

Minskar klimatpåverkan

Klimatets påverkan berör oss alla. Vi måste vara rädda om planeten vi lever på. Därför stödjer vi Tricorona genom att klimatkompensera för vår bilkörning. Tricorona arbetar för att långsiktigt minska utsläppen genom att ersätta fossila bränslekällor med förnybar energi och energieffektiv teknik. Vi har valt att stödja deras kvalitetssäkrade miljöprojekt Gold Standard. Tillsammans kan vi skapa en hållbar framtid.

Kvinnors väg ut ur fattigdom

När fattiga kvinnor får hjälp att starta eget företag, så påverkas även deras barn, familjer och hela samhället på ett positivt sätt. Därför stöttar vi Hand in Hands långsiktiga hjälp till självhjälp. Vi tror på människor som vågar ta steget och driva eget, med hjälp av utbildning, yrkesträning och ibland mikrolån. Tack vare den ökade inkomsten kan kvinnorna med egen kraft ta sig ur fattigdomen och låta sina barn gå i skolan istället för att arbeta.

Hand in hand - rockad sponsrar
Jenny Espegren

Hästsportens nya hopp

Jenny Espegren är 19 år och går sista året på Flyinges ridgymnasium. Hennes liv är hästar. Hon tränar för landslagsledaren Jacob Hellström och har redan vunnit ett DM-guld, ett SM-silver i stilhoppning och ett SM-brons i ungponny.

Just nu står Jenny i startgroparna till nästa steg i karriären. Hon kommer att börja tävla dressyr med jämna mellanrum och försöker även att få ett jobb eller praktik hos en ryttare som har erfarenhet av arbete med hästar. Jennys mål är att vara med i fler internationella tävlingar och att ta sig högre upp i klasserna, med förhoppning att kunna tävla i klass 120 innan sommaren.

Rockad brinner för Jennys engagemang för hästar och ridsport och vill gärna stödja den lokala ungdomsidrotten. Därför stöttar vi Jenny och hennes resa.